Begraafplaats Paters Jezuïeten “De Wilbert”

Begraafplaats Paters Jezuïeten “De Wilbert”

Op het terrein achter De Wilbert, gelegen in Katwijk, bevindt zich een betoverende begraafplaats die een integraal onderdeel vormt van het gemeentelijk monument. Achter het gedeelte met de imposante crucifix in het hoofdpad ligt een bescheiden, doch betekenisvol gedeelte met witte kruizen. Deze eeuwenoude begraafplaats, eigendom van de Franciscaner Minderbroeders, is een tastbare erfenis uit de tijd dat het katholieke onderwijs op dit terrein een toonaangevende rol speelde. Tijdens open monumentendag op zaterdag 12-09 kunnen bezoekers in @roskam een wandelroute bemachtigen, waarbij zij worden voorzien van uitgebreide informatie over het rijke verleden van het katholieke St. Willibrorduscollege.

De Franciscaner Minderbroeders zijn de eigenaren van deze bijzondere begraafplaats. Als religieuze orde zijn zij al eeuwenlang betrokken bij het katholieke onderwijs en hebben zij een waardevolle rol gespeeld in de ontwikkeling van het St. Willibrorduscollege. Met liefde en toewijding hebben zij ervoor gezorgd dat deze historische rustplaats intact is gebleven, als een eerbetoon aan degenen die ooit deel uitmaakten van de schoolgemeenschap.

Het St. Willibrorduscollege: Een Bolwerk van Katholiek Onderwijs: Voorheen bekend als het St. Willibrorduscollege, was deze onderwijsinstelling een bastion van katholiek onderwijs. Generaties lang hebben leerlingen hier hun opleiding genoten en zijn ze gevormd door de principes en waarden van het katholieke geloof. Het terrein rondom De Wilbert ademt nog altijd de sfeer van deze vervlogen tijd.